Z novim letom smo v podjetju Xella porobeton prenovili in osvežili poudbo tipskih Ytong hiš, ki sedaj poleg podarjene projektne dokumentacije vključujejo tudi gradbene storitve.

Veliko graditeljev hiš z Ytong sistemom se je že v preteklosti lotilo gradnje brez pomoči izvajalcev gradbenih del. Gradnja hiše je že tako zahteven projekt, dogovarjana s posameznimi izvajalci so naporna in vzamejo veliko časa in energije. Ker v podjetju Xella ves čas sledimo inovacijam in iščemo nove načine delovanja na trgu gradbeništva, smo že v letu 2022 ustanovili Xella gradbene stroritve, kot dodatno storitev poleg prodaje gradbenega materiala večjih formatov. Gradbeni sistem Ytong smo namreč razširili z dodatnimi XL formatnimi izdelki (Ytong Jumbo bloki in Ytong veliki stenski paneli), ki omogočajo hitrejšo in ekonomično gradnjo, vendar so za izgradnjo potrebni posebni žerjavi in drugo orodje ter znanje za pravilno in kvalitetno izvedbo.

Z nami lažje do nove hiše

Cena tipske hiše po novem vključuje celotni gradbeni sistem Ytong za izvedbo konstrukcije, dodatno pa so vključena tudi vsa betonska in zidarska dela, potrebna za izvedbo gradbenega sistema Ytong na pripravljeno temeljenje z že izvedeno horizontalno hidroizolacijo. Cena kot že v predhodni ponudbi vključuje tudi projektno dokumentacijo za pridobitev mnenj in gradbenega dovoljenja (DGD) ter projekt za izvedbo (PZI). Temeljenje ni vključeno v ceno hiše.

Pri nakupu tipske hiše torej ne gre za klasično ponudbo ti. ”hiše na ključ”, saj ponudba npr. ne vključuje izvedbe stopnišča, vgradnje oken ali vrat, izvedbe ostrešja in strešne kritine ter drugih pripravljalnih ali obrtniških del. Vsa dodatna dela so predmet dogovora med kupcem in podjetjem Xella in niso vključena v samo ceno hiše, navedene na ceniku. Preverite kaj je vključeno v ceno tukaj.

Vaš zanesljiv partner

Podjetje Xella porobeton je na trgu prisotno že več kot 40 let. Kot del mednarodnega koncerna Xella International smo zavezani k trajnostni proizvodnji gradbenega materiala, naše blagovne znamke so mednarodno priznane in se v gradbenišvu uporabljajo že vrsto let. Kakovost gradbenega materiala, strokovnost našega kadra in profesionalnost na vseh nivojih poslovanja so glavne odlike našega podjetja, zato se lahko naši kupci na nas zagotovo zanesejo.