V družbi Xella porobeton iz Kisovca smo se pridružili akciji zbiranja pomoči za družino Jurše s Polžanskih gorc, ki je v januarju v požaru izgubila vse svoje imetje. V sodelovanju z Območnim združenjem RK Šmarje pri Jelšah in Slovenskim društvom za celiakijo pri Zagorju bomo petčlanski družini donirali potreben gradbeni material za izgradnjo nove hiše.

Družini Jurše je v požaru do tal pogorela hiša, v kateri prebivajo mama Majda z možem invalidom in sinova družina z dvomesečnim vnukom. Družina se preživlja s kmetijsko dejavnostjo, mama  Majda pa je kot predsednica društva za celiakijo podružnice Celje tudi sama velika prostovoljka.

Na pobudo smo se v družbi Xella porobeton odzvali takoj in na pogorišče nekdanje hiše dostavili palete Ytong. Z našim inštruktorjem gradnje smo postavlili prve Ytong zidne bloke, pri tem pa so nam pomagali tudi ostali prostovoljci. Družini bomo v okviru donacije zagotovili celovit Ytong gradbeni sistem za izgradnjo prve etaže in mansarde. Družina Jurše bo tako po težkih tednih in mesecih lahko nekega dne zopet zaživela v svoji novi Ytong hiši.

Xella porobeton je kot družbeno odgovorno podjetje že večkrat sodelovalo v podobnih humanitarnih akcijah in z donacijo gradbenih materialov pomagalo družinam, ki jih je prizadela nesreča.

Družini Jurše lahko pomagate tudi vi s poslanim SMS s ključno besedo DOM ali DOM5 na 1919.