Ytong hiša v oddaji TV Ambienti

V majski oddaji TV Ambienti na RTV SLO ste si lahko ogledali čudovito sodobno hišo pravokotne oblike z ravno streho in čistimi linijami. Lastnika sta jo zgradila po lastnem načrtu, odločila pa sta se za gradnjo z Ytong gradbenim sistemom. Hiša je zgrajena iz Ytong termoblokov debeline 40 cm in izolirana z 15-centimetrskimi toplotnoizolacijskimi ploščami Multipor.

Ker ima Ytong izjemno sposobnost uravnavanja vlažnosti – kadar je v prostoru previsoka, jo sprejema, ko je nižja, jo oddaja nazaj v prostor, je še toliko bolj primeren za gradnjo skoraj nič energijskih hiš. Hiša v Murski Soboti je zelo dobro izolirana, zato v njej temperatura praktično ne niha, letni strošek za ogrevanje pa je minimalen. Ker pa je hiša še prisilno prezračevana, je zrak v hiši vedno svež.

V notranjosti prevladuje črno-bela kombinacija pohištva in ostalih detajlov, ki pa jo mehčajo zaobljene oblike in dekoracija v naravnih motivih. Sobica hčere je opremljena v pisanih in razigranih barvah, hči Viktorija pa svoje pisane dodatke z veseljem prenese tudi v druge prostore doma.

Oglejte si insert iz oddaje TV Ambienti