Ytong sistem za notranjo obdelavo zidov smo razvili, da boste lahko izkoristili vse prednosti celotnega gradbenega sistema Ytong. Izdelki, torej notranji omet, ter seveda prednamaz, so popolnoma prilagojeni uporabi na Ytong blokih, kar zagotavlja najboljše rezultate pri izvedbi obdelave zidov z notranje strani. Dodatno armiranje ni potrebno, obdelava pa je hitra in enostavna, kar pomeni prihranek časa in denarja Po obdelavi bo zid raven in gladek. Z nanosom Ytong ometa in glet masa zidu ne boste hermetično zaprli, pač pa boste omogočili paropropustno delovanje Ytonga, kar zagotavlja zdravo in prijetno bivalno klimo v vašem objektu.

Ytong notranji tankoslojni omet

Uporabljamo ga za obdelavo Ytong zidov in Ytong stropov ter betonskih površin v debelini 3–6 mm.

Prednosti:

  • Nanos v tankem sloju (3–6 mm).
  • Enostavna in hitra obdelava.
  • Mikroarmiran omet (ne potrebuje dodatnega armiranja z mrežico).
  • Paropropusten.

Navodila za uporabo

Ytong notranji tankoslojni omet nanesite na očiščeno površino, ki ste jo predhodno premazali z Ytong prednamazom UNI. Nanesite ga ročno v dveh slojih ali strojno v enem sloju. Ročno vsak sloj nanesemo v debelini 2–3 mm. Ometa ni potrebno armirati s tekstilno stekleno mrežico. Izravnavo izvedite s pomočjo letev za izravnavo (dolžine min. 1 m). V kolikor s prvim slojem dosežete zadostno ravnino površine, drugi sloj ni potreben. Če je površina prvega sloja še vedno neravna, nanesite drugi sloj ometa in ga zgladite. V času vezanja ometa je potrebno zagotoviti dobre pogoje sušenja. Povprečna poraba ometa je 1,4 kg/m² za vsak 1 mm debeline nanosa.

Ytong prednamaz UNI

Je že pripravljeni osnovni prednamaz za izboljšanje oprijema Ytong tankoslojnega ometa.

Prednosti:

  • izboljšuje oprijem ometa
  • izravnava vpojnost

Navodila za uporabo

Ytong prednamaz UNI nanesite z valjčkom ali čopičem enakomerno po celotni površini starih ali novih Ytong zidov. Pri visokih temperaturah je priporočljiv 2 kraten nanos. Pred nanosom drugega sloja počakajte vsaj 12 ur, da se posuši. Ytong prednamaz UNI učvrsti podlago, povečuje odpornost na vodo in izboljšuje oprijem ometa.

Povprečna poraba je 0,20–0,30 kg/m².