Najboljši Ytong proizvajamo v Sloveniji

Sliši se neverjetno, toda res je. Osvojili smo prvo mesto na internem tekmovanju v kakovosti izdelkov Ytong. In to v konkurenci 34 evropskih tovarn Ytong porobetona. Boljši smo od vseh!

V okviru skupine Xella je skrb za kakovost izdelkov ključnega pomena. Tekmovanje med tovarnami je gotovo eden od načinov, kako ohranjati visoko kakovost in kako jo izboljšati, da bodo kupci, zaradi katerih se vsi skupaj trudimo, zadovoljni. Med tovarnami vlada tekmovalni duh, na koncu pa se vsi sodelujoči  veliko naučijo drug od drugega. Prav zato se je tekmovanje, ki poteka pod okriljem Razvojnega centra Xelle, ki se nahaja v Brücku, obdržalo več kot 20 let.

Kot osnovno merilo služi postavljeno število točk za Ytong zidak brezhibne kakovosti. Takšen zidak je vreden 1000 točk, vse napake in nedoslednosti pa zmanjšajo njegovo vrednost. Razdeljene so po velikosti, vrstah in pogostosti pojavljanja. V letu 2017 je najboljšo in najbolj konstantno kakovost Ytong zidakov zagotovila prav naša slovenska tovarna, ki oskrbuje slovenski in delno tudi hrvaški trg. Slovenski porobeton Ytong je bil ocenjen 995 točkami in z eno točko premagal poljsko tovarno v Sieradzu. Vse ostale tovarne so imele rezultate pod 985 točk, povprečna ocena pa je znašala 964 točk.

Prehodni pokal za najboljšo kakovost porobetona Ytong je na skromni prireditvi v naši tovarni, Dejanu Turku, vodji tovarne in Alenki Flere Pavlič, vodji zagotavljanja kakovosti, predal direktor Razvojnega centra Xelle dr. Martin Haas, vsem zaposlenim pa je čestitala tudi direktorica proizvodnje za jugovzhodno Evropo ga. Diliana Byelikova. Dr.Haas je na slovesnosti med drugim dejal: »Da postaneš najboljši v ligi, ne zadostuje, da se potrudiš le malo bolj kot običajno. Še posebno kolegi iz Zagorja vedo, da je to dolga in naporna pot, priti do najvišjega mesta v skupini Ytong tovarn. Potrebna je zavest o pomembnosti kakovosti izdelkov in močna volja po ustvarjanju stalnih izboljšav ter želja po napredku. Vse našteto je tudi predpogoj, da se lahko dalj časa obdržiš med prvimi na katerem koli tekmovanju.«

Prvič smo pokal osvojili leta 2015, takrat z osvojenimi 993 točkami. V letu 2017 se je pokal, s še izboljšanim končnim rezultatom 995 točk, zopet vrnil v našo tovarno. Neizmerno smo ponosni na ta dosežek in čestitamo vsem zaposlenim, ki so prispevali k odlični kakovosti Ytong izdelkov.

Toda ne bomo počivali na lovorikah, naša naloga je, da pokal ostane v naši  tovarni. S skupnimi močmi nam bo gotovo uspelo!

Najboljši Ytong

Pokal